Stjärnan 1år

I söndags fyllde vår lilla tjej 1år! Vilket år vi har haft tillsammans, hunnit med både möhippa, dop, 2 bröllop, Ullared, tre-dagars-feber, diverse förkylningar, flertal födelsedagsfiranden etc. :) I lördags hade vi kalas för Stjärnan, men jag inväntar lite fler foton innan jag gör ett inlägg om det, så håll tillgodo!

Stjärnan har hunnit utvecklas en hel del sedan förra månaden. Det är helt fantastiskt att följa en människas utveckling såhär i detalj, men det är svårt att förstå det fantastiska innan man själv fått barn. Jag hade svårt att förstå det  innan jag själv fick barn i alla fall. :)

Här kommer en liten punktlista som vanligt med vad som hänt den senaste månaden:

★ Matglad fortfarande! Lite skeptisk när det kommer till vissa bitar i maten, men det är nog en vanesak. Och sen föredrar hon pappas mat framför mammas… men det gör mamman också! ;D

★ Det går mycket bättre att vara bland mycket folk nu, hon blir rädd ibland, men inte alls på samma sätt längre.

★ Krypandet/ålandet har gått från ålandes på mage till att sitta upp och dra sig framåt. Ena benet är framför och tar farten, medans det andra benet hänger med där bak :D

★ Stjärnan går inte än, inget vi förväntar oss direkt heller med tanke på att hon började krypa vid 10 månader och dessutom har tillämpat TVÅ krypstilar, inte bara en ;) Varför göra det enkelt för sig? :D

★Hon är en riktig liten gos-tjej. Hon kommer gärna fram ibland och bara gosar mot en när vi sitter på golvet och leker. Så då tar jag upp henne, så får vi kramas en stund. Efter det har hon energin tillbaka och kan för det mesta leka på egen hand.

★ Stjärnan fick prova på prinsesstårta på 1årskalaset. Och det var verkligen INTE hennes cup of tea om man säger så! Haha! Hon fick kväljningar, men det är ju positivt att hon inte gillar tårta ändå!

★ Hon har börjat plocka ur och plocka i lådor nu. Det är nya favoritleken kan man säga :) Hon brukar dessutom hjälpa mig när jag sorterar tvätt! En riktig (o)reda! ;)

★ Hon förstår vad olika saker heter. Frågar jag tex vart katten är så tittar hon sig runtomkring, ser hon då katten pekar hon på den :) Ibland kan hon till och med hämta saken jag frågar efter (bortsett från katterna då, men det kommer nog en dag det med haha!)

★ Två nya tänder har börjat titta fram, det är de två där uppe så att säga. Inte konstigt att hon sovit så mycket på sistone :)

3 reaktion på “Stjärnan 1år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.