En heldag i ren Hyper Island-anda. I Amsterdam. För er som inte vet vad Hyper Island är så kan jag kort och gott berätta att det är ett svenskt utbildningsbolag som grundades 1996 i Karlskrona och är specialiserat på digitala och interaktiva medier. Det finns korta respektive långa utbildningar på Hyper Island. De långa utbildningarna (2 år) är inom ramen för Yrkeshögskolan (KY-utbildning).

Det jag och 24 andra tjejer gick var den kortare varianten. Från kl 9 till kl 18. Helt ärligt så har jag nog inte varit med om något sånt här tidigare. Jag har läst 4 år på högskola där jag gått på föreläsningar som är på 3h och blivit trött, men jag kan lova er. Jag blev inte trött en endaste gång. Det var så otroligt intressant. Alla i gruppen kunde relatera till de olika sakerna.

Det första vi fick göra var vår egna Stinky fish. Vi fick alla ett tomt papper, därpå fick vi rita vår alldeles egna fisk med innehållet av våra rädslor. Detta för att vi skulle öppna upp oss och ha mer förståelse för varandra. Vill ni läsa mer om övningen Stinky Fish så hittar ni den här >>

Efter detta så fick vi bland annat göra en omvärldsanalys. Hur ser världen ut idag bland företagen? Hur kommer det se ut nästa år? Och om 10 år? Och om 30 år? Vilka branscher är det på marknaden? Hur ser tekniken ut? Beteenden?

What would you do if you knew you couldn’t fail?

Ytterligare en fråga vi skulle besvara var ovanstående citat. Att tänka utanför sina ramar och glömma bort sina rädslor.

Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!

Ett citat från Pippi. Helt underbart. Vi fick även göra en personlighetsövning där vi berättade för varandra om våra positiva egenskaper. Och sedan, utifrån våra positiva egenskaper, kunde vi få fram det vi behöver träna på. En bra övning för självinsikt!

Ja, detta var bara nåååågra saker som vi fick göra. Hjärnan var nästan som ett vakuum efteråt :) Men en riktig kick var det att ha fått gå den här utbildningen. Nu såhär i efterhand förstår jag vad som betyder någonting. Och vad jag verkligen vill göra.

Hör av er om ni har några frågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.