Om det är något jag har funderat över mycket, så är det hur pass rädd jag är. Och det är inte bara jag. Det är flera. Och vad menar jag med det här? Jo, rädd för att misslyckas. Att göra fel. Att få ”skulden” för någonting. Ja… att ta ansvar.

Det är inte det att jag inte vill ta ansvar, utan det är helt enkelt en rädsla för att inte göra rätt. Tragiskt är det. Men jag tror mycket av det är inlärt redan från skolan, dvs att det finns bara ett rätt svar på allt. Det som blir en chock då, efter att ha gått i skolan i 16 år (jissses…), är att det inte finns ett rätt svar. Eller, det behöver inte finnas bara ett rätt svar.

Så häromdagen hittade jag en så perfekt bild/citat för detta på LinkedIn som Hyper Island hade lagt upp. Det sätter ord på mina tankar :) Håller ni med mig eller håller ni inte med mig? Kommentera gärna!

3 tankar kring ”Dare to

  1. Gerd o Rolf

    Hej Frida, Det är oftast inget problem att göra misstag, bara man inte gör om dem och att man lär av dem. Dess utom är det viktigt att ex. en arbetsgivare låter en göra misstag och utvecklas. Lycka till med alla projekt som väntar på dig. Hälsningar från Rolf som också gjort misstag.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.