Amsterdam dag 2

1 I väntan på tåget till THNK
2 Vi får träffa Lisa som arbetar på THNK
3 Lisa berättar om deras skola och sedan går hon igenom schemat för oss
4 Vi blev indelade i grupper och hade en workshop i Reframe
5 Efter besöket på THNK tog vi oss till Stedelijk museum, påvägen såg vi bland annat ”I Amsterdam”-bokstäverna
6 Stora lokaler inne på museet Stedelijk
7 En av många fotografier på uställningen
8 Ute och upptäcker Amsterdam
9 Kanalen och båtarna fanns överallt
10 Usikten från restaurangen/cafét på kvällen

Denna dag innefattade först ett besök på THNK mellan ca 10-14. THNK är ”School Of Creative Leadership”, vilket passade oss i Jane Leadership 2014 perfekt. Där fick vi träffa Lisa som arbetar som Director och Global Participation på THNK. Hon berättade lite mer om vad THNK gör. Det var sedan en tjej vid namn Saskia Maas där och berättade om vad hon gör. Hon läser själv på THNK och är ägare till företaget Boom Chicago. Såhär beskriver hon företaget: ”Boom Chicago is a creative organization that creates live comedy shows, television productions and formats, tailored programs and video’s for corporate events and campaigns all over the world.” Hon hade många tips till oss. Det jag själv snappade upp var bland annat detta:

  • ”You need to have about 500 ideas before you have an idea like the Ice bucket-challenge.”
  • ”Laughing and humor is the most important.”
  • ”Be yourself, don’t imitate or copy.”
  • ”Listning is important to create a good team. What’s behind the speaker? What can I add?”
  • ”You never stop learning, the world is changing.”

Efter att Saskia presenterat sig så var det dags för workshopen (som Lisa höll i). Vi fick göra en övning som de kallar för Reframing. Refraiming går ut på att man genom ett negativt kärnvärde, som man sedan vänder till något positivt, kommer fram till helt nya insikter. Så detta fick vi göra. Det var inte helt lätt att komma på något negativt. Det mesta lät positivt redan från början, så vi fick träna på att omformulera oss. Men med lite hjälp från flera ledare på THNK så kom vi fram till ett ganska bra resultat. Det visade sig att nästan alla våra grupper hade samma ämnen faktiskt :)

Avslutningsvis fick vi alla sätta oss två och två och berätta vilken stor ledare vi ser upp till. Väldigt svårt att komma på bara en tyckte vi nog alla. Jag själv valde min mamma (såklart, hon var ju delvis med i min visionboard ;) ).

När vi var färdiga på THNK så åkte vi alla gemensamt till museet Stedelijk Museum Amsterdam. Där var det en utställning som heter On the move. Den handlade om modern fotografering och grafisk design i berättelseform. Det vanliga sättet att presentera en berättelse på är bilder och text. Men i den här utställningen har konstnärerna/fotograferna använt sig av modernare tekniker. Bland annat fanns det en installation bestående av två stycken overhead-apparater med ett flertal overhead-papper på, där betraktaren fick gå fram och byta pappret för att kunna uppleva något nytt. På ett flertal ställen fanns där även projektorer i taket, som var riktade ner mot golvet där bilder och filmer visades.

Efter museet var vi lediga och fick hitta på lite vad vi ville. Jag och några tjejer valde att strosa runt i de centrala delarna av Amsterdam. Vi stannade bland annat till på en mysig uteservering och tog varsitt glas. Sedan fortsatte vi att promenera och avslutade kvällen med att äta gott på en restaurang/café som heter Café De Jaren. Låg perfekt vid vattnet. Där avslutade vi även denna dag i vettig tid för att vara pigga för den kommande dagen: Hyper Island-utbildning i kreativt ledarskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.