Canon EF 50MM 1.8 II

En annan slutar aldrig att önska sig saker. Vill ha, vill ha, vill ha :) Jag har läst bra recensioner om objektivet EF 50MM 1.8 II, – prisvärt och ger bra bilder. Sen att känslan av själva objektivet är plastigt gör detsamma.

Om ni har bra tips på andra bra objektiv för amatörer så hojta gärna till :)

7 tankar kring ”Canon EF 50MM 1.8 II

  1. Therese

    Jag har det objektivet + ett UV-filter på. :) Det är definitivt prisvärt och färgerna blir klarare m.m än t.ex. kit-objektivet. Använder nästan jämt det här objektivet. :)

    Svara
  2. Liz

    Har testat det objektivet på kompisens kamera. Mycket bra pris…:)
    Om du letar efter telezoom längre framså kolla på: Canon 70-200 f/4L. Den ska visst vara grym och ett bra pris (dock är ju telezoomar dyra överlag. Jag såg att till min nikon skulle dröm zomen kosta 23 000 uhhhh…! Träffas nästa vecka?

    Svara
    1. Zerendipity Inläggsförfattare

      Så bra! :o) Jag ska nog börja på en lägre prisklass först, hehe! Vi skulle träffas helgen v. 3 väl? :o) Det är de jag har skrivit ner i kalendern nämligen. Annars blir det rätt tajt att träffas under veckan eftersom att jag ska vara i Jönköping på dagarna. :o)

      Svara
  3. smäm

    jag har just det där objektivet. Extremt prisvärt även om jag kanske hade föredragit ett mer ljuskänsligt. Men för priset, som sagt :)

    Svara
  4. Malin

    Plastigt eller inte – det är ett grymt objektiv & inte bara för nybörjare :) För att kosta 900kr så är det pinsamt prisvärt! =)

    Köpköpköp! Hett tips!

    Sen föredrar jag eg storebror 50mm 1,4 MEN, det ligger i en annan prisklass & 50mm 1,8 är som sagt jefligt prisvärt för 900kr :)

    Svara
  5. Jessica

    Älskar mitt 50/1,8 och kan verkligen rekommendera det om du vill ha ett ljuskänsligt och prisvärt objektiv :) Gillar det mycket! Går att använda till det mesta, brukar själv använda det till allt från porträtt till närbilder. Går inte att ta makrofoton på samma sätt som med ett makroobjektiv men med närbildslinser fungerar det tillräckligt bra tills man har råd att köpa sig ett makro.

    Vad gäller andra objektiv är det svårt att säga något utan att veta vad du är ute efter att ta för foton. Men om du har kitobjektivet 18-55 och använder det mycket men vill ha något som är mer ljuskänsligt har både Tamron, Tokina och Sigma prisvärda ersättare :)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.