Minisemester

Mellan jul och nyår tog vi en liten minisemester. Det var Joakims idé. Det är tur vi har honom så att vi kommer ut och se världen lite emellanåt ;) Resan blev inte så lång, men var ändå mysig. Det blev Helsingborg två nätter, och man kan väl säga att man hinner med den lilla staden på 2-3 dagar.

Vi hade i alla fall tur med vädret, mulet men uppehåll. Vi såg till att besöka Tropikariet, vilket faktiskt uppskattades av hela familjen. Där fanns djur från Afrika och Madagaskar, Sydamerika, Hajrev m.m. Och om man ville kunde man få klappa doktorsfiskar och putsräkor. Då både jag och Stjärnan dessvärre har eksem på våra händer (dvs sår) så fick vi inte klappa dessa fiskar. Men Joakim gjorde det, fast med mindre förtjusning. Haha! :)

Efter Tropkiariet promenerade vi ner mot stan och hamnade till slut på Dunkers. Men det vi inte hade någon aning om var att det fanns ett lekrum för barn där. Så då vart vi fast där i ca 1h. Men givetvis RIKTIGT roligt för Stjärnan. Klättra, bygga och hoppa! Det är grejer det :)

Annars såg vi till bara att promenera runt i Helsingborg och äta gott. Första kvällen åt vi på hotellet, fransk meny. Stjärnan blev så trött så att hon höll på att somna på golvet i restaurangen (lik sin mor?). Andra dagen åt vi på Haket på kvällen, en riktigt bra familjevänlig grekisk restaurang – rekommenderas om ni ska dit!

Tredje dagen åkte vi hemåt. Och på hemvägen stannade vi till på Väla Centrum. Jag fick köpt mig en ny necessär samt fodral till sminket. Välbehövligt då min gamla säkert är 5 (!!!) år gammal. Usch! :) Vi tog även tillfället i akt att få Stjärnan att sluta med napp. Upplägget blev som så att hon fick välja valfri leksak inne i leksaksaffären. Sen fick hon betala leksaken med sina nappar (hon hade 3 st). Det gick jättebra och hon var en stolt tjej som spatserade ut från leksaksaffären ut till bilen. I bilen var det också lugnt, inget tjat om nappen. Dock blev det en annan visa när vi kom hem. Men efter 5 minuters gråt så lugnade hon ner sig och somnade till en bok.

Både jag och Joakim är stolta och rätt så lättade att Stjärnan nu inte har napp längre. Det var verkligen på tiden. Inte för att vi kände press på att “nu måste hon sluta” utan det blev en massa tjat om någonting hon faktiskt klarar sig utan. Och ja, hon har klarat sig SUVERÄNT utan napp. Hon kan fortfarande fråga om napp, men det är max 1 gånger per dag och inget gnäll. För hon vet vad som gäller nu :) Stor tjej!

2 reaktion på “Minisemester

  1. Gerd o Rolf

    Vilken mysig minisemester ni haft, visst är det roligt att göra saker tillsammans, vilket ni alla mår gott av.
    Kramar från Gerd och Rolf

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.