Första advent och lussebak

Första advent och lussebak Första advent och lussebak

Glad första advent allihop. Jag hoppas ni haft en riktigt mysig söndag. Det har vi haft här hemma. Vi tog faktiskt sovmorgon idag (!) tro det eller ej. Kl 09 vaknade vi och steg upp och gjorde frukost. Efter frukosten, vid ca kl 10 satte jag igång med att baka saffransbullar. Mums!

Jag kan varmt rekommendera dessa saffransbullar då dom är av varianten hastbullar :) Vet ni inte vad hastbullar är, så är det alltså en snabbare variant av vanliga bullar. Snabbare på vilket sätt? Jo, jästen är utbytt mot bakpulver, vilket innebär att du slipper hela jäsningsprocessen. Det är faktiskt rätt tacksamt när man har småbarn som gärna vill att allt ska gå SUPERSNABBT :) ”Nu, nu, nuuuu!” (Eller så är det nog mer jag som inte är så förtjust i att arbeta med jäst och tyckte detta var en smart lösning). Men inte dumt att både ha första advent och lussebak samma dag! :)

Resultatet av saffranhastbullarna? Stjärnan sa ”Jättegott mamma. Tack snälla mamma”. Det är faktiskt sant! :) Haha! Min älskade lilla tjej som har lärt sig att i alla fall uppskatta när någon bakat gottigheter.

I fredags var det dessutom 1a december. Då fick Stjärnan sin adventskalender som mormor har fixat. Men givetvis är det ju Edith (den lilla hustomten) som har fixat med leveransen. Adventskalendern är i form av en Pixi-bok-kalender. Så varje dag får Stjärnan en ny bok. Alltid lika spännande att öppna en ny lucka på morgonen. Dock tar det en stund för henne att smälta upplevelsen. Men efter en stund vill hon gärna läsa och bläddra i boken.

1 tanke kring ”Första advent och lussebak

  1. Gerd o Rolf

    Så mysigt ni haft, vi kan riktigt känna smaken av bullarna. Vi hade det också mysigt på Örenäs Slott tillsammans med Stellas mormor och morfar.
    Kramar till hela familjen från Gerd och Rolf

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.