Bungemuséet

Att gå på museum med barn kan ju kanske tyckas mindre lämpligt. Speciellt när barnen helst gärna vill springa, leka och upptäcka saker. Men Bungemuséet på Gotland är inte som de vanliga traditionella museerna!

Bungemuséet är ett museum utomhus, där man får besöka gamla hus och se hur man bodde förr. Helt fantastiskt egentligen – att få den möjligheten. Här nedan följer lite bilder från vår dag på museet och med lite beskrivande text!

På ena sidan av vägen hittar man Kaffestugan och på den andra sidan museet. Vi inledde vår vistelse med lunch på Kaffestugan. Vi hade fint väder = vi kunde sitta ute och njuta :)


Efter lunch nalkas det glass ;)

Spännande för en 4-åring att se hur det såg ut i husen på 1700-talet.

Vi fick testa på att baka bröd – såsom man gjorde förr. Vi fick se hur man malde ner mjöl för hand och hur man kärnar smör. Stjärnan fick vara med och stansa ut bröd med hjälp av formarna på bilden. Sen fick vi även smaka på brödet när det var klart. Sött – men gott!

Det fanns gott om lek. Gungor fanns lite överallt uppsatt i träden. Det fanns även en liten lekstuga, byggd som de gamla husen.

Sen fanns det en barnlada också, där barnen kunde leka affär..

… Det fanns varor som barnen kunde köpa/väga/sälja i leken såsom man gjorde förr. Återigen, helt fantastiskt väl gjort!

Det fanns ett fiskeläge att beskåda också. Så vackert beläget.

En reaktion på “Bungemuséet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.